Majonézes-turbolyás újburgonya saláta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
turbolya |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 80 dkg
újburgonya |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 késhegynyi
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
majonéz |
848 |
1.3 |
93.2 |
0 |
0 |
95 |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
friss citromlé |
45 |
0.4 |
0.1 |
7.7 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A nagyobb szemű újburgonyát jól megmossuk, majd leszárítjuk. Az olajat elkeverjük sóval, borssal, a babérporral, majd összeforgatjuk a burgonyával. Egyenként alufóliába csomagoljuk és 190 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük. Közben, a majonézt elkeverjük a tejföllel, a finomra aprított turbolyával, újhagymával, a zöldjével, együtt vágjuk, sóval, citromlével és a cukorral ízesítve, öntetté keverjük. Az öntetbe forgatjuk, még forrón, a megsült, karikára vágott krumplit. Végül, hűtőben érleljük, a fogyasztásig.
Grillezett csirkemell vagy más szárazabb hús mellé adható.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)