Erős tűzön felhevítjük a finomra vágott szalonnát, majd átpirítjuk rajta a az apróra vágott hagymát, a kis kockára vágott húst és a finomra aprított zöldségeket. Egy órát pároljuk, mindig, csak kevés vizet adva hozzá. ... tovább
A szalonnából négy, bőrös szeletet levágunk, majd keresztben, centis távolságokra a bőrig bevagdossuk és félretesszük. A többi szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A finomra metélt hagymát a szalonna zsiradékán ... tovább
A meglangyosított tejben, egy kanál liszttel elkeverve, felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, a sóval és a tejföllel összegyúrva, a végén a langyos vaj kétharmadát beledagasztva, rugalmas tésztává dolgozzuk. Meleg helyen egy ... tovább
A csülköt lebőrözzük és kicsontozzuk. A húst a porrá tört fűszerekkel megszórjuk és jól belemasszírozzuk. Szorosan alufóliába tekerjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap, fóliástól, kevés zsírban körbe ... tovább
A kínai kelt csíkokra vágjuk, a retket és a répát lereszeljük és az újhagymát, a zöldjével együtt félbe, majd vékony karikára metéljük. A chilit apróra metéljük. Az öntet hozzávalóit elkeverjük, belezúzzuk a fokhagymát, ... tovább
A hozzávalókat helyezzük turmixgépbe. Nyomjuk rá a lime levét és reszelt háját. Törjük át, amíg sima masszát nem kapunk.
Grillhúsokhoz kitűnő mártás. ... tovább
A felhevített vajon megpároljuk a félkarikára vágott póréhagymát, majd félretesszük. A halalaplét, a borral felöntjük, sóval, borssal fűszerezzük és felforraljuk. Beleszórjuk a kagylót és néhány percig főzzük. A tejszínt ... tovább
A szegfűszeget és a fahéjat a vörösborba dobjuk és felfőzzük, ha a felére beforrt egy liter vízhez szűrjük. a meghámozott, kicsumázott és feldarabolt körtéket a vízbe tesszük és roppanósan puhára főzzük. Közben, a csipet ... tovább
A körtéket megmossuk, ügyelve arra, hogy száruk épségben maradjon. Hámozzuk meg majd dörzsöljük be citromlével. Forraljunk vizet, adjuk hozzá a maradék citromlevet, kevés citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget és ebben a lében puhára ... tovább
A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összeszitáljuk. A vajjal habosra keverjük a cukrot, a tojások sárgáját, végül a tejszínt. A masszához szitáljuk a lisztet. A körtét megtisztítjuk és felkockázzuk, kevés citromlével ... tovább