A megmosott és feldarabolt gyöngytyúkot megsózzuk, törött borssal meghintjük, majd lisztbe mártjuk. Lábasban vajat hevítünk, a szárnyasdarabokat beletéve szép pirosra sütjük. Kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt pároljuk. ... tovább
A csirkecombokat ketté vágjuk, majd kifilézzük. Egy éjszakára sós tejbe áztatjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük. A liszttel elkeverjük a fűszereket. A combokat a fűszeres liszt, tojás és az összetört kukoricapehely zsemlemorzsa ... tovább
Nem olcsó édesség, de vékonyan szeletelve rendkívül kiadós.
A szobahőmérsékletű marcipántömböt, kezdetben inkább ütögetve, semmint nyújtva, porcukorral meghintett lapon, késfok vastagságúra nyújtjuk. Elkenjük rajta a ... tovább
Az aszalványokat apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a, vízben beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfilét felszúrjuk, majd kívül-belül ... tovább
A lisztet a sóval, a sütőporral és a reszelt héjakkal összeszitáljuk. A lágy vajat a cukrokkal és a tojássárgájákkal habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval habosra verjük. A lisztkeverékből, egy evőkanálnyival ... tovább
A vajat keverjük habosra a sóval, a cukorral, majd a tojásokkal. Forgassuk bele a lisztet és a darabokra vágott, ízlés szerinti gyümölcsöket. Öntsük a remoska edényébe és 20-25 percig süssük. Ízlés szerint tejszínhabbal, ... tovább
Előző nap az olajba keverjük a fahéjat, a feldarabolt chilit és a zúzott fokhagymát. Néhányszor összerázva langyos helyen pihentessük egy napig. Az aszalt szilvát áztassuk be a borba 2-3 órára. A hámozott, kimagozott barackot, ... tovább
A befőttet lecsepegtetjük (más gyümölccsel is érdemes kipróbálni) és darabokra vagdaljuk. A túrót a mézzel, csipet sóval és annyi befőttlével, hogy kellemesen krémes legyen kikeverjük. Beleforgatjuk a befőttdarabokat és az ... tovább
Az erdei gyümölcsöt leöntjük a likőrrel, megszórjuk a citrom lereszelt héjával és megcsepegtetjük a kicsavart levével, így hagyjuk kiolvadni. A banánt és a kiwit meghámozzuk, majd az őszbarackbefőttel együtt kis kockára vágjuk. ... tovább
A sárgadinnyét vágjuk félbe kanalazzuk ki a magokat és a húsából karalábévájóval vájjunk gömböket, vigyázva arra, hogy ne vékonyítsuk el túlságosan a dinnye héját. Mossuk meg a gyümölcsöket és amelyiket szükséges magozzuk ... tovább