Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a kis kockára darabolt paprikát és a fűszereket. Ha a paprika összeesett, rádobjuk a darabolt paradicsomot, ... tovább
A filézett pulykamellet sűrűn megtűzdelem a hosszú csíkokra vagdalt füstölt szalonna felével és a megtisztított fokhagymagerezdekkel.
A megmaradt szalonna apróra vágott darabkáit alufóliára teszem, ráfektetem a kívülről ... tovább
A csirkemellet dobókockányira vágjuk, majd a liszttel, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A félretett vaj olaj keveréken átsütjük, majd félretesszük. A sütőzsiradékon átpirítjuk a hagymaféléket, belekeverjük a curryt, a ... tovább
Az élesztőt két deci langyos vízben elkeverjük és a cukrot hozzáadva, felfuttatjuk. A lisztbe keverjük a sót, az élesztős keverékkel és 5 evőkanál olajjal rugalmas tésztává gyúrjuk. Bő óra alatt a kétszeresére kelesztjük. ... tovább
A szárított vargányát leöblítjük, majd annyi forró vízben, amennyi ellepi, állni hagyjuk, úgy fél órát. Persze használhatunk frisset is, amennyiben hozzá jutunk. A lecsepegtetett gombát, a levét félretéve, apróra vágjuk. A ... tovább
A pulykamellet puhára pároljuk, és kihűtjük. A cikóriát leveleire szedjük és enyhén sós, almaecetes vízbe beáztatjuk - erre azért van szükség, mert az ecetes víz elveszi a cikória jellegzetesen kesernyés-savanykás ... tovább
A tésztát előírás szerint megfőzzük. Közben elkészítjük a szószt. A felforrósított vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, ha kapunk mogyoróhagyma legyen. Belekeverjük a kis darabokra vágott lazacot, majd ráöntjük a ... tovább
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és még forrón áttöröm. Ha langyosra hűlt, összegyúrom a tojással, sóval és annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjak. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom, majd 5 X 5 centis ... tovább
Négy szelet kalácsot megkenünk a lekvárral, majd a másik négy szeletet ráborítjuk. A kalácsszeleteket megmártjuk, a tejjel felvert tojásban és középforró olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, majd megkenjük a vaníliás cukorral ... tovább
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és megfőzzük. Ha megfőtt, áttörjük.
FONTOS: Hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni! /Ha melegen kezdjük elkészíteni a burgonyát, túl sok lisztet vesz fel és kőkemény lesz a ... tovább