Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sültcsirke rúdtáncoslány módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét kívül-belül bedörzsöljük az olajjal és meghintjük a fűszerekkel. Ezeket is gyengéden belemasszírozzuk. Ráültetjük a sütőrúdra. Tepsibe tesszük, majd aláöntünk 2 deci sört. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. A sütés alatt, a szaftjával és a közben alá öntött sörrel, locsolgatjuk. Másfél óra alatt elkészül, egy rendesebb csirke, sült burgonyával és kovászos uborkával tálaljuk.
Igazi vasárnapi ebéd.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)