Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült vargánya pirítóson

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Bálint nap, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
10 dkg vargányagomba 40 5.7 0.2 3.8 6.9 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 dl marsala ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
igény szerint zsúrkenyér 303 9.6 4 57 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vargányát áztassuk be langyos vízbe. Fék óra állás után szűrjük le, de a levét tartsuk meg. A kétféle gombát és a fokhagymát vagdaljuk fel. A felforrósított zsiradékon pirítsuk át a gombát, keverjük bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd süssük zsírjára. Öntsük fel az áztatólével és a borral. Közepes lángon, addig főzzük, amíg a leve besűrűsödik. Keverjük bele a finomra metélt petrezselyemzöldet és a frissen készült pirítósokra halmozva, forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)