Sült vargánya pirítóson (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Bálint nap, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A vargányát áztassuk be langyos vízbe. Fék óra állás után szűrjük le, de a levét tartsuk meg. A kétféle gombát és a fokhagymát vagdaljuk fel. A felforrósított zsiradékon pirítsuk át a gombát, keverjük bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd süssük zsírjára. Öntsük fel az áztatólével és a borral. Közepes lángon, addig főzzük, amíg a leve besűrűsödik. Keverjük bele a finomra metélt petrezselyemzöldet és a frissen készült pirítósokra halmozva, forrón tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||