A fokhagymát zúzzuk össze és a lisztet rászitálva, sózva borsozva, a lét citrom levét belecsavarva dolgozzuk masszává. Ezt a masszát kenjük, simogassuk a báránylapockára. Tegyük serpenyőbe, dobjuk mellé a rozmaringágakat és ... tovább
A keszegeket megtisztítjuk és sűrűn beirdaljuk, megsózva állni hagyjuk. Evőkanálnyi olajban elkeverjük a mustárt, a borsot és a zúzott fokhagymát. A lisztben elkeverjük a pirospaprikát. A keszegek belsejét bekenjük a fokhagymás ... tovább
A kenyerek mindkét oldalát forró vasserpenyőben, szárazon, világos barnára sütjük. A szeletek héját levágjuk és átlósan feldaraboljuk, majd lapjában félbe vágjuk. Ha hirtelen sütjük, a középső rész puha marad és könnyen ... tovább
Az élesztőt 2 deci langyos vízben, a cukorral elkeverve negyed óra alatt felfuttatjuk. A lisztet és a sót összeforgatjuk és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztőt, majd további kb 3 deci langyos víz ... tovább
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350ml) hozzáadásával ... tovább
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz hozzáadásával géppel ... tovább
A felkockázott csirkemellet keverjük el egy evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával, az ecettel és a pirospaprikával. Hagyjuk pihenni 20 percig. Közben egy evőkanál olajon pirítsuk át a felvágott hagymát és répát. Végül keverjük ... tovább
A roquefort sajtot a mustárral, a majonézzel és a margarinnal sima krémmé törjük. A félbevágott buci mindkét oldalát megkenjük a sajtkrémmel. A szeletelt füstölt sajtot és a vékonyra vágott lilahagymát az alsó részre terítjük, ... tovább
Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk annyi sóval és egészborssal fűszerezett vízben amennyi éppen ellepi 20 percet főzzük. Közben összekeverjük az ízesítőket. Az oldalast szűrjük le, de a főzőlét tegyük el. Az ... tovább
A zsemléket félbevágjuk. A tejfölt, a juhtúrót és a reszelt sajtot összekeverjük, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, óvatosan sózzuk, mert a juhtúró is sós. A masszát elosztjuk a zsemléken, majd a feleket ... tovább