Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kelropogós

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Töltött, Hirtelen sült, Párolt, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Gombafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1/2 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
20 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
12 levél kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kelkáposztaleveleket forrásban lévő, sós vízben két percig abáljuk, majd lecsöpögtetve félre tesszük. A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a darált pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Szükség szerint, kevés vizet adhatunk hozzá. Ha langyosra hűlt, a túrót és két tojást belekeverünk a masszába, ha szükséges kevés zsemlemorzsával sűríthetjük. A kellevelekbe töltjük és feltekerjük, mint a töltött káposztát szokás. Hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, középforró olajban kisütjük. Lecsepegtetve tálaljuk.
Aioli mártással előételként vagy sült burgonya körettel főételként tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)