A kekszet és a csokoládét lereszeljük. Belekeverjük a mazsolát és a szárazon lepirított mandulát. A többi hozzávalót összeforraljuk, majd a kekszes keverékkel összeforgatjuk és folpackkal bélelt tortaformába simítjuk és ... tovább
A vajat, a főzőcsokoládét, a porkávét és a tejet vízfürdő felett összemelegítjük és simára keverjük, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, habosra keverjük a tojásokkal és belekeverjük a liszttel összeszitált sütőporos porcukrot. ... tovább
A vajat habosra keverjük a tojással és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A mogyorót szárazon megpirítjuk és durvára törjük. A villával összetört banánt és a vaníliakivonatot hozzákeverjük a vajas ... tovább
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a réteslisztet és a tejszínt is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajban csak az első oldalát sütjük meg, a szokásosnál ... tovább
Az élesztőt 3 dl langyos tejbe morzsolva, egy mokkáskanál cukorral futtassuk fel. Dolgozzuk össze a liszttel, a citromhéjjal, a tojássárgájákkal és a csipet sóval, majd dagasszuk simára és langyos helyen kelesszük, háromnegyed óra ... tovább
A debrecenit hosszában félbe vágjuk, majd a szeletbe vágott sajtot beletesszük. A paradicsomot karikára vágjuk és meghintjük a kockára vágott zöldfűszerekkel, a tepsibe hintjük a kockára vágott hagymát és fokhagymát. ... tovább
A hájat, 2 óráig, hideg vízben áztatjuk, megtöröljük, lehúzzuk a hártyáját, daraboljuk és daráljuk. 50 dkg hájat kb. 15 dkg liszttel összegyúrunk és 20 percre hűtőbe tesszük, hogy nyújtható legyen.
Az egy kg szitált lisztbe ... tovább
25 deka vajat habosra keverjük 15 deka cukorral, a sóval, a citromhéjjal, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd óvatosan beleforgatjuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát vajjal kikent tortaformába simítjuk, ... tovább
A citrom héját lereszeljük, majd félbevágva, az egyik fél levét kicsavarjuk. A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk. 1 tojással és a fél citrom levével összegyúrjuk. Két részre osztjuk és ... tovább
Először is minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a ... tovább