Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Debreceni sajttal és paradicsommal sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 szelet füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 szelet parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
4 db debreceni 0 0 0 0 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A debrecenit hosszában félbe vágjuk, majd a szeletbe vágott sajtot beletesszük. A paradicsomot karikára vágjuk és meghintjük a kockára vágott zöldfűszerekkel, a tepsibe hintjük a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Rárakosgatjuk a betöltött debreceniket, a szalonnával leterítjük, majd 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Kockázott hagymával, mustárral és ketchuppal kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)