A sajtokat lereszeljük és az áttört főtt burgonyával és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Tenyérnyi lapokká formázzuk. Kevés olajban, egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük, majd fokhagymával vagy kaporral ... tovább
A lisztet szitáljuk össze a sóval, a borssal és a sütőporral, majd keverjük el a tojások sárgájával, az olajjal, a tejjel, a reszelt sajttal, végül forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Süssük aranybarnára. A ... tovább
Enyhén sós vízben félpuhára főzzük a krumplit. Amikor langyosra hűlt, meghámozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Mindegyiket vízszintesen 3 darabra vágjuk, 2-2 szelet füstölt sajtot helyezünk beléjük, megsózzuk és megborsozzuk. A ... tovább
A megreszelt sajtokat keverjük össze a zúzott fokhagymával, a puha vajjal és a többi hozzávalóval. Kenjük az előzetesen gyengén megpirított kenyérszeletekre és előmelegített sütőben vagy grillsütőben süssük, amíg a sajt ... tovább
A kenyérszeleteket kenjük meg kőrözöttel és borítsuk be, váltakozva, a hajszálvékonyra szeletelt sajttokkal. A tetejét hintsük meg leheletnyi pirospaprikával. A közepükre nyomjunk rózsát a kőrözöttből és díszítsük az ... tovább
A szőlőt, lehetőleg többfélét, megmossuk, leszárazzuk és leitatjuk. A sajtokat, a retket és a paprikát kis kockára vágjuk. A diót szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk. A joghurtba keverjük a mézet, a mustárt és ízlés ... tovább
Jó, nagyfejű gombákat válasszunk. A tönköt kitörjük és másra használjuk fel. Sóval, borssal, a babérlevéllel és ecettel ízesített vizet forralunk, majd a gombafejeket két percig főzzük benne. Lecsepegtetjük és olajjal kikent ... tovább
Az élesztőt 3 deci langyos vízben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel felfuttatjuk, majd a többi liszttel, a tojássárgájával, az olajjal, a borssal és a rozmaringgal tésztává gyúrjuk. Egy órát kelesztjük, majd három gombóccá ... tovább
A paradicsomot hámozzuk meg és magozzuk ki, a húsát vágjuk apró kockára. Hasonló darabokra vágjuk a mozzarellát és a sonkát, majd a finomra vágott bazsalikommal és a reszelt parmezánnal keverjük össze. Közben kevés borssal ... tovább
A leveles tésztát kiterítjük és tenyérnyi körökre szúrjuk. A tarját és a sajtokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a ketchuppal keverjük össze. A masszából tegyünk evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére. A ... tovább