Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ricottás cookie

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Húsvét, Csőben sült, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint tortadíszítő cukorka 0 ? ? ? ? ?
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
80 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 doboz ricotta ? ? ? ? ? ?
20 adag vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
40 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Keverjük habosra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a ricottát, a vaníliakivonatot és a tojásokat. Végül forgassuk bele a sütőporral és a sóval összeszitált lisztet. Evőkanálnyi adagokban rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 175 fokra előmelegített sütőben, süssük negyed órát. A kihűlt sütiket kenjük le, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval, majd hintsük meg, a színes cukorral.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)