A finomra vágott hagymát és fűszereket, a majonézzel és a tejföllel elkeverjük. A borral hígítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát. Lehűtve tálaljuk, sült vagy pirított húsok mellé tálaljuk. ... tovább
A hámozatlan mandulát őröljük meg. Adjuk hozzá a tészta többi összetevőjét és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába és tegyük néhány órára hideg helyre. Lisztezett gyúródeszkán a tészta egyik felét ... tovább
A szikkadt kifliket 1 cm-es szeletekre vágjuk. A tejet elkeverjük a tojássárgájával, sóval, a vaníliás cukorral és a cukor harmadával, majd ráöntjük a kiflikre és néhányszor átforgatva állni hagyjuk, amíg a levet fel nem szívja. ... tovább
A lisztet gyúrjuk tésztává a sütőporral, a vajjal, 10 dkg cukorral, 1 tojással és a citrom reszelt héjával. A tésztát nyújtsuk ki akkorára, hogy a tepsit befedje. Kenjük meg a lekvárral. A diókrémhez válasszuk szét a két tojást ... tovább
3 dl langyos víz vízbe szórjuk a cukrot, kevés lisztet és hozzámorzsoljuk az élesztőt. A kétféle lisztet és a sót összeszitáljuk, majd az élesztős folyadékot hozzáadva tésztává gyúrjuk. Végül beledagasztjuk a magokat is. ... tovább
A leölt kecske vérét csurgassuk egy tálba, aztán, ha megalvadt, csepegtessük le a savót és vágjuk ceruzányi csíkokra. A máját hasonló módon aprítsuk fel. A zsírban pirítsuk meg, a félfőre vágott vöröshagymát. Dobjuk rá a ... tovább
A felhevített zsíron a finomra vágott hagymát megpirítjuk. átsütjük rajta a kis kockára szelt combot. fedő alatt félpuhára pároljuk, közben fűszerezzük. A gombát hozzáadva rövid lére sütjük. A negyedekre vágott májjal, a ... tovább
A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk vagy zöldséggyalun legyaluljuk. Ízlés szerint hagyjuk nyersen vagy forrásban lévő, sós vízben főzzük egy-két percig. Ekkor lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Keverjük össze az öntet ... tovább
A lilahagymát és a fokhagymát lereszeljük. A tonhalat lecsepegtetjük, hozzáadjuk a lime lereszelt héját és a kicsavart levét. A többi hozzávalóval elkeverve finomra törjük. Tálalás előtt két órát hűtőben pihentetjük.Friss ... tovább
A hentest kérjük meg, hogy a szalonna bőrét vágja le és szeletelje a szalonnát vékonyra. Ezzel béleljük ki a formát, úgy, hogy a tetejére is rá tudjuk hajtani. A felhevített zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a ... tovább