A kalácsot kockára vágjuk és sütőben zsemleszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt, a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és 3 evőkanál cukorral elkeverjük. A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a ... tovább
A tészta összes hozzávalóját egy gyúródeszkára tesszük, majd két kézzel, gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk, a kész tésztát folpackba burkolva, 2 órára, hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Lisztezett deszkán tepsi ... tovább
A vajat kettéosztom, az egyik felét megolvasztom egy csészében. A túrót áttöröm és habosra keverem a tojássárgájával a cukor felével, a vajjal és a darával, belekeverem a citromhéjat és a csipet sót. A tojásfehérjét a maradék ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral, a sóval és a vaníliáscukorral. Belekeverjük a túrót, a tejfölt és a darát. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Vajjal kikent, ... tovább
A szobahőmérsékletű vajat, a tojások sárgájával és a cukor felével habosra keverjük. A lisztet, a darált mákkal, a sütőporral és a citrom héjával elkeverjük. A tojásfehérjéket a sóval és a félretett cukorral habbá verjük. ... tovább
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom reszelt héjával és a darával kikeverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót. Végül a tojások, csipet sóval, keményre vert habját is beleforgatjuk, az előzőleg meghámozott, kimagozott és ... tovább
Az élesztőt langyos cukros tejben futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba és adjuk hozzá a puha vajat, 5 dkg cukrot, egy tojást és a felfutott élesztőt. Gyúrjunk belőle sima tésztát. Akkor jó a tészta, ha elválik a tészta az ... tovább
Verjük a tojásokat habosra, majd dolgozzuk tovább a cukorral. Végül a tejszínnel és a vaníliaromával verjük készre. A legvégén adjuk hozzá a mogyorókrémet. Fagylaltgépben hagyjuk dermedni.
Tejszínhabrózsával és szórt ... tovább
A vaníliás pudingport 1 dl, hideg tejjel csomómentesre keverjük. Közben a maradék tejet, a cukorral és a vaníliás cukorral és a csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt a pudingporos tejet beleöntjük és kevergetve, újraforrásig a ... tovább
Tisztítsuk meg a rebarbarát és vágjuk 3 centis darabokra. A vaníliarudat vágjuk hosszában félbe és kaparjuk ki a belsejét. Tegyük a felaprított rebarbarát, a cukrot, a bort, a vaníliarudat és kikapart belsejét egy lábasba és ... tovább