A rózsáira szedett brokkolit sóval és cukorral ízesített vízben roppanósra pároljuk. leszűrve félre tesszük. Az olajat, lassan, hevíteni kezdjük, majd a vékony lapokra vágott fokhagymát zsemleszínűre sütjük rajta Ha a fokhagyma ... tovább
4 deci langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, felfuttatjuk. A liszt közepébe formált mélyedésbe öntjük a folyadékot 2 tojással, a sóval és az olajjal együtt. Összegyúrjuk és simára dagasztjuk. ... tovább
A csirkecombokat kicsontozzuk és gyengéden kiverjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. A zsíron a szalonnát kisütjük és a pörcöt kieszedjük. A zsiradékon a combok mindkét oldalát barnára sütjük. Kivesszük és a szaftba ... tovább
A kettévágott csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített baromfizsíron a fokhagymagerezdekkel átsütjük. Ha minden csirkedarab barna, hozzáöntjük a bort. Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet ... tovább
A csirkecombokat a sóval, borssal és a rozmaringgal beszórjuk, majd az olajjal bekenjük. Tepsibe tesszük és mellészórjuk a félfőre vágott hagymát és a kis kockára vágott fokhagymát. Felöntjük a sörrel, majd fóliával szorosan ... tovább
A vajat elkeverjük a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket félbe vágjuk és bekenjük a fűszeres vajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a bort aláöntve a remoska edénybe tesszük. Egy órát pároljuk, negyed óránként a ... tovább
A fokhagymát zúzzuk össze, az olívaolajjal és a fetával keverjük habosra, kevés borssal és néhány csepp citromlével ízesítve hűtsük be.
Olívabogyóval díszítve tálaljuk.
... tovább
A finomra vágott gombát pároljuk meg az olajban, adjuk hozzá a fokhagymát és süssük össze. Keverjük hozzá a zsályát, a petrezselymet, a chiliszószt és a húslevest. Jól összeforralva tálaljuk. ... tovább
A húst 3 csontnyi darabokra vágjuk. A zúzott fokhagymával elkevert sóval és borssal bekenjük. A felhevített zsiradékon, forgatva átsütjük, majd mindig, csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül a ... tovább
A combot darabokra vágjuk és a fűszerekkel átkeverjük. A krumplit szeletekre vágjuk, majd a húsról lecsepegett fűszeres olajjal átkeverjük és tepsibe terítjük. Rádobjuk a durvára darabolt zöldségeket és a húsokat. Ráöntjük a ... tovább