Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Skót karamell shortcake

A puha vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a lisztet és az őrölt mandulát is. Ezt a puha masszát belenyomkodtam egy kisebb kivajazott tepsibe és elsimítottam a kezemmel, villával megszurkáltam a tésztát. 175 fokos ... tovább

Skót tojás

6 tojást 4 percig forrásban lévő vízbe teszünk, majd hideg vízzel lehűtve, megtisztítjuk a héjától. A darált húst a fűszerekkel és egy tojással elkeverjük és ujjnyi lappá nyújtjuk. A főtt tojásokat a húsmasszába ... tovább

Slambuc kagylólevese

A felhevített olajban átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, a fűszereket, majd ráöntjük a paradicsomlét, a zöldségalaplét és a bort. Összeforraljuk és egy órát főzzük. Ekkor beleborítjuk a megtisztított kagylóhúst és 5 ... tovább

Sólet

Előző este beáztatjuk a gerslit, a babot és a füstölt libamellet. Másnap előírás szerint beáztatjuk a római tálat. A lecsöpögtetett babot és gerslit összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a ... tovább

Somlói galuska

Egy magas tepsi aljára teszem a sárga piskótát. Meglocsolom a szirup egyharmadával és rákenem a sárga krém egyharmadát. Meghintem a dió és a mazsola felével, majd ráfektetem a csokoládés piskótalapot. Ezt is meglocsolom a sziruppal, ... tovább

Somogyi fokhagymás, csípős felvágott

A lebőrözött tokaszalonnát centis kockára vágjuk, majd lobogó forró vízbe dobjuk és 5 percig főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A lapockát kétszer-háromszor átdaráljuk. A fűszereket és a fokhagymát két evőkanál vízzel ... tovább

Somogyi szárazfánk

A cukrot, a tojássárgáját és a zsírt habosra keverjük a sóval és a lisztkupac közepébe öntjük. Kemény tésztává gyúrjuk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Tenyérnyi rombuszokra vágjuk és olajban kisütjük. Porcukorral ... tovább

Son-go-ku tekercs

Az élesztőt a langyos, cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. Az olajból egy evőkanálnyit elveszünk. A lisztet a sót és az élesztős keveréket kenyérsütőgépbe öntjük. Három deci vizet és megfelelő időben az olajat hozzáöntve ... tovább

Sonka mozzarellával

A vékonyra szelt sonkát és a lecsepegtetett mini mozzarellát, a felvágott paradicsomokkal gusztusosan a tányérokra rendezzük. Balzsamecettel és olívaolajjal körbecsepegtetjük, majd petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk. Friss ... tovább

Sonka sajtbundában

Kérjük meg a boltost, hogy a sonkát centis szeletekre vágja fel. A tejbe keverjük bele a zúzott fokhagymát. A sonkát tegyük bele, úgy hogy mindenhol ellepje a tej. Egy éjszakán át, szorosan lefedve hagyjuk állni. Másnap a sonkát ... tovább