Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Rántott pontyfilé szálkátlanul

A bőrös pontyfiléket 3 milliméterenként a bőrig bevágjuk. Mindkét oldalukat besózzuk és a borssal meghintjük. Fél órát állni hagyjuk. Kendővel leszárítjuk a filéket, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és ... tovább

Rántott sertésborda sajtmártással

A kicsontozott karajt kissé kiverjük, majd a szélein a hártyát bevágjuk. Sóval meghintjük, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Lerázva, középforró olajban, egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára ... tovább

Rántott velő

A velőt hideg, ecetes vízbe áztatjuk, majd a hártyáit lehúzzuk. Vastag ujjnyira szeleteljük, besózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk. Középforró olajban pirosra sütjük. Sült burgonyával és tartármártással tálaljuk, ... tovább

Rántotta tepsiben sütve

A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a kis kockára szelt hagymával, a chilivel és fokhagymával elkeverjük. Tepsibe terítjük. A karikára szelt kiflivel beborítjuk. Ráhalmozzuk, a vékonyra karikázott kolbászt és ... tovább

Rápával sült, fűszeres lapocka szendvicsben

A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát és a gyömbért lereszeljük, a citrom héját és levét hozzáfacsarjuk, az őrölt fűszerekkel, az olajjal és a borral elkeverjük. A nagyobb darabokra vágott lapockával sütőzacskóba tesszük, ... tovább

Rasszolnyik rizzsel

Vágjuk a marhahúst közepes kockákra, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és tegyük fel forrni. 40 percig forraljuk, de időnként habozzuk le. A felhevített olajban pároljuk meg, a finomra vágott zöldségeket és a ... tovább

Rasszolnyik csülökkel

A sertés ritkacsontot tepsibe tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben, megforgatva fél órát sütjük. A csontot fazékba tesszük és a tepsibe vizet öntve, nagy lángon felforraljuk. Ha minden feloldódott, a csontra öntjük. ... tovább

Rasszolnyik húsmentesen

Az árpára öntsünk, annyi forrásban lévő vizet, amennyi bőven elllepi, majd hagyjuk állni fél órát. Tegyük nagy lángra és főzzük 10 percig, dobjuk bele a fűszereket és forraljuk össze. A reszelt hagymát, répát és uborkát ... tovább

Rasszolnyik többféle hússal

A húsokat, a kolbász kivételével, a borssal, a babérlevéllel és a hagymával, 3 liter vízzel főzzük, csendes tűzön, két órát. A levet szűrjük le, majd a húsokat csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra. A vajon pároljuk át a ... tovább

Rebarbarás morzsás sütemény

Késes keverőbe öntjük a lisztet, a cukrot, az őrölt mogyorót és a sót, morzsásra dolgozzuk, majd a tojássárgájával és, ha szükséges, kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hőtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtva, ... tovább