Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Puncsgolyók

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Buli, Advent, Karácsony, Farsang, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg csokoládés tortadara ? ? ? ? ? ?
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
3 dkg kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
6 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál narancs szörp 252 2.4 1.5 53.2 0 0
2 evőkanál málnaszörp 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
20 dkg piskóta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A piskótát két tenyerünk között szétmorzsoljuk. A cukorból és 1 dl vízből szirupot készítünk. Ha kihűl összekeverjük a szörppel és a rummal, majd ráöntjük a piskótamorzsalékra és jól átkeverjük. Kicsit állni hagyjuk, közben a kakaót habosra keverjük a vajjal, hozzáadjuk a darált diót és jól összedolgozzuk a piskótás masszával. Diónyi golyókká formázzuk és tortadarában megforgatva, minyonpapírba rakjuk és tálalásig hűtőbe tesszük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)