Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel mellé
(511 db)

Tejszínes mángold

A narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A mangoldot leszárazzuk, a szárakat más alakalomra tesszük félre és a leveleket vékony csíkokra vagdaljuk. A narancs héját beledobjuk a zöldségalaplébe és néhány percig ... tovább

Tejszínes mángoldfőzelék zöldcsütörtökre

A leszárazott mangold leveleket annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük és 5 percig főzzük. Az olvasztott vajban megpirítjuk a lisztet és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A főtt mangoldot csíkokra vagdaljuk és a ... tovább

Tejszines tepsis burgonya

Hámozzuk meg, és szeleteljük fel uborkagyalun a burgonyát. A tepsi aljába öntsünk olívaolajat, és halmozzuk rá a szeleteket. Keverjük össze a tejszínt az átpréselt fokhagymával, sóval és szerecsendióval, öntsük a burgonya ... tovább

Tejszínes újburgonya parajjal

Az újburgonyát félbe-negyedekre vágjuk, majd a tejszínnel leöntve felforraljuk. Közben a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Fedő nélkül, a lángot úgy állítva, hogy a tejszín jól besűrűsödjön, kb. negyed órát ... tovább

Tejszínes-citromos tökfőzelék

A felhevített vaj-olaj keverékre dobjuk a finomra vágott hagymát. Megpároljuk és rászórjuk a citrom lereszelt héját és a finomra vágott kaprot. Összekeverjük, majd beleöntjük a citrom kifacsart levének a felét. Rádobjuk a gyalult ... tovább

Tejszínes-gombás csicsóka

A kockára vágott csicsókát a vajon párolni kezdjük, majd vízzel felöntve puhára főzzük. Közben a félkarikára vágott pórét az olajon megfuttatjuk és a nagyobb darabokra vágott gombát zsírjára sütjük rajta. Közben ... tovább

Tejszínes-paradicsomos hajdina

A felhevített olajon átpirítjuk a hajdinát, majd hozzáadjuk a kis kockára aprított hagymát, kis idő múlva, a zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, majd felöntjük, a hajdina térfogatának, kétszeresének megfelelő vízzel. ... tovább

Tepsiben sült burgonya

Pár krumplira lesz szükség, amennyit el szeretnénk fogyasztani. Ezeket alaposan mossuk meg, így nem kell meghámozni, majd körülbelül 1 cm vastagságúra szeleteljük fel. Ezután pár percre áztassuk be vízbe, majd utána papírtörlővel ... tovább

Tepsis burgonya

A megtisztított burgonyát hajóba vágjuk és forró sós sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg fő egy tepsibe öntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük és beleforgatjuk a leszikkadt burgonyát. ... tovább

Thai mangó salsa

A megtisztított és feldarabolt mangót, a nagyjából felvagdosott korianderleveleket és a többi hozzávalót tegyük botmixer poharába, majd keverjük simára. Sült hal, rák mellé illik. ... tovább