A baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, betakarjuk egy újabb sütőpapírral és a tetejére teszünk egy másik tepsit. 150 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, megsütjük. Így a bacon gyakorlatilag ... tovább
A lime héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A hagymát és a korianderzöldet finomra metéljük, a fokhagymát összezúzzuk. A meghámozott mangót és barackot apróra vágjuk és az összes hozzávalót összekeverjük. Ízlés szerint ... tovább
A felforrósított olajon két percig sütjük a fűszereket, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott őszibarackot, a felaprított vöröshagymát, a diót, a felkarikázott chilit, a borsmentát és a szezámmagot. ... tovább
A hozzávalókat, egy tojás és a mák kivételével, tésztává dagasztjuk, 2-3 deci víz hozzáadásával. Egy órát kelesztjük, majd rudakká formázzuk és hármas vagy négyes fonással összefonjuk. A tetejét tojással lekenjük és a ... tovább
Az apróra vágott borjú- és marhacsontot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget, hagymát, fokhagymát, zellert, gombaszárat, babérlevelet, egész borsot, kizsírozott tepsiben, forró sütőben barnára sütjük, néha megforgatjuk. Ha ... tovább
A zöldségeket kockára vágjuk, majd behűtjük. Tálalás előtt a finomra vágott bazsalikomból és a többi hozzávalóból készült dressziggel összeforgatjuk.
Ne előbb, mert összeesik. ... tovább
A gyömbért, a fokhagymát és a citrom héját lereszeljük, a citrom levét kicsavarjuk. Az összes hozzávalót egy gyorsforralóba öntjük és kevergetve, a kellő sűrűségűre forraljuk. ... tovább
A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd ha levet engedett kicsavarjuk. A burgonyát héjában megfőzzük. Melegen megtisztítjuk és karikára vágjuk. Salátalevelet készítünk és a burgonyával összeforgatott káposztára öntjük. Egy ... tovább
A vajból és a lisztből világos rántást készítek, folyamatosan kevergetve felengedem a forró tejjel. Ízlés szerint sózom és szerecsendióval ízesítem.
Lehet úgy is készíteni, hogy a tejbe belefőzünk egy babérlevelet, 5-6 szem ... tovább
A céklákat jól megmossuk és szorosan alufóliába csomagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük. A kuszkuszt leöntjük, kétszeres térfogató sós, forrásban lévő vízzel. Lefedve állni hagyjuk. A ... tovább