Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel mellé
(511 db)

Karfiolpüré

A karfiolt rózsáira szedjük, a répát kis darabokra vágjuk és a tejjel ízesített, kevés sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és botmixerrel pürésítjük, közben reszelt szerecsendióval és borssal fűszerezzük. ... tovább

Karikaburgonya

A megtisztított burgonyát fél centis karikára vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. hagyjuk kihűlni, majd a liszttel megszórva, átforgatjuk. Kis adagokban, a 180 fokra hevített olajban, aranybarnára sütjük. A felesleges olajat ... tovább

Kecskesajtos puliszka pirítva

Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt ... tovább

Kéksajt mártás

A sajtot lereszeljük vagy villával áttörjük, a fokhagymát összezúzzuk és a hozzávalókat összekeverjük, Ízlésünk szerint fűszerezzük, de a sózással legyünk óvatosak, mert a kéksajt is sós. Tálalás előtt két órát hagyjuk ... tovább

Kel baconnal és tejföllel

A kelt másfél ujjnyi szeletekre vágjuk. A finomra vágott baconnal, köménnyel, sóval és borssal megszórjuk. Lekenjük a tejföllel. 200 fokra előmelegített sütőben, negyed órát sütjük. Előételnek vagy nasinak tálaljuk. ... tovább

Kelbimbó baconos sherrymártásban

A kis kockára vágott bacont süssük zsírjára, majd pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és a gombát. Közben ízesítsük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Végül öntsük fel a sherryvel és a tejszínnel, majd forraljuk, ... tovább

Kelbimbó gesztenyével és szalonnával

A gesztenyét a szokásos módon süssük meg, majd héjazzuk le és vágjuk, kis darabokra. A megtisztított kelbimbót, forrásban lévő, sós vízben, blansírozzuk két percig, majd csepegtessük le. A felhevített olajban süssük át az ... tovább

Kelbimbós-répás pároltrizs

A felhevített vajon a rizst fehéredésig sütjük, közben sóval és borssal meghintjük. Felöntjük két csésze alaplével és tíz percig forraljuk. A zöldségeket a zöldfűszerekkel összekeverjük és felöntjük a félretett alaplével, ... tovább

Kelkáposzta baconnal

A vékony csíkokra vágott bacont egy serpenyőben kisütjük, a zsiradékot leöntjük. Az ujjnyi metéltre vágott kelleveleket, forró sós vízben, roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Közvetlenül, tálalás előtt, ... tovább

Kelkáposzta főzelék

Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Mossuk meg a kelkáposztát, torzsázzuk ki és vágjuk félujjnyi csíkokra. Tegyük fazékba a kelcsíkokat és a burgonyakockákat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés ... tovább