Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel
(1395 db)

Sárgabarackos gombóc

A burgonyát sós vízben, héjában puhára főzzük és még melegen meghámozzuk, majd áttörjük. Ha kihűlt, deszkán összedolgozzuk a liszttel, a vajjal, a tojással és sóval. A liszt mennyisége nagyban függ a burgonya lisztességétől, ... tovább

Saslik hátszínből

A lereszelt gyömbért és fokhagymát összekeverjük a pác többi hozzávalójával. Az érlelt hátszínt pörkölthús méretű kockákra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. Többször átkeverve fél napig hagyjuk állni, majd beáztatott ... tovább

Savanyúkáposztán sült csülök

A hátsó csülköt kicsontozzuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A kis kockára vágott szalonnát, a finomra vágott hagymával összepirítjuk, majd a rövidebb szálakra vágott káposztával, a felszeletelt ... tovább

Savanyúkáposztán sült tarja cseréptálban

Egy evőkanál zsírral kikenjük a beáztatott cseréptálat, majd a hagymával és finomra vágott fokhagymával elkevert káposztát belerakjuk. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a káposztára terítjük. Végül a félretett zsírral ... tovább

Scampi fehérborban

Az olajat és a vajat felhevítjük, majd beledobjuk az apró kockára vágott fokhagymát és a rákokat. Négy percig forgatva sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Nagy lángon két percig forraljuk és petrezselyemzölddel ... tovább

Serpenyőben sült hagymás bab

Vastag falú serpenyőben átsütjük a kockára vágott bacont, majd megpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Hozzáadjuk a leöblített babot, a ketchupot, a bort és a fűszereket (a borókabogyót zúzva). Lefedjük és egészen kis ... tovább

Serpenyőben sült tarja és petrezselymes újburgonya

A kissé kivert tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A felhevített zsiradékban, mindkét oldalát átsütjük. Rászórjuk a finomra vágott hagymákat, a fűszereket, majd a fehérborral felöntve, fedő alatt, puhára pároljuk, ha szükséges, ... tovább

Sertés uborkával és kakukkfűvel

A hagymát finomra, a bacont kis kockára vágjuk. A sertéshúst ceruzányi csíkokra metéljük. A bacont zsírjára sütjük és a pörcöt kiszedjük. A hagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd a húst hozzáadva aranybarnára sütjük. ... tovább

Sertésborda áfonyás lilahagymával

A sertéshúst szeletekre vágjuk, a szélén a hártyát centinként bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve, a felhevített olajon pirosra sütjük. A lilahagymával és sült burgonyával ... tovább

Sertésborda almás, zelleres sörmártással

Pároljuk meg, a félfőre vágott hagymát, a felhevített vajban. Amikor aranybarnává válik, dobjuk hozzá a az apróra felkockázott zellert és almát. Rövid pirítás után, öntsük fel a sörrel, majd főzzük 20 percig. Közben sóval, ... tovább