Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel
(1395 db)

Rozmaringos, hagymás tarja

A húst rozmaringgal, a borssal és a zúzott fokhagymával az olajban bepácolom minimum fél napra. A római tálat 20 percre beáztatom. A húst megsózom és a felkarikázott hagymával és almával, belefektetem a tálba. Aláöntöm a bort, ... tovább

Rozsdás aprópecsenye bulgurral

A felhevített zsiradékban megpirítjuk a ceruzányi vastagra vágott húst. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd összepároljuk. Végül hozzáadva a fűszereket, szükség esetén kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Beleöntve a ... tovább

Sajkások öhöme

A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk a zsiradékban. Visszatesszük a pörcöt, beledobjuk a finomra vágott hagymát, a vékonyra karikázott debrecenit. Ha a hagyma ... tovább

Sajtal sült rántott szelet

A középvastag szeletekre vágott húst gyengéden kiverjük, majd sóval, borssal meghintve a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő olajban megsütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, sütőpapírral bélelt ... tovább

Sajtos csirke

A csirkét tisztítás után 4 darabra vágom, megsózom, és a felhevített olajon mindkét oldalát átsütöm. A csirkedarabokat tűzálló tálba teszem, ráöntöm a tejszínt, meghintem a fűszerekkel, majd fedő alatt puhára párolom. ... tovább

Sajtos hús

A karajt felszeleteljük, szélét bevagdossuk és vékonyra kiverjük. Sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk, de nem melegítjük fel túlzottan és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A vaj harmadával kikenünk egy tepsit és a húsokat ... tovább

Sajtos lepény vajas karottával és karalábéval

A kekszet kis darabokra tördeljük, közben a tejet megmelegítjük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, leöntjük vele a kekszdarabokat és jól összekeverjük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a petrezselymet és a ... tovább

Sajtos nokedli, käsespätzle

Az osztrák sípályákon a család egyik kedvence: Összekeverjük a lisztet a tejjel, a tojásokkal és egy teáskanál sóval és annyi szódával, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni ... tovább

Sajtos spenótgombóc

Forrásban lévő sós vízben a megtisztított spenótot leforrázzuk, majd lecsepegtetjük. A szikkadt zsemlék héját lereszeljük, apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük, az időközben felvagdalt parajt, hozzáadjuk a vaj felét, a tejszínt ... tovább

Sajtos töltött burgonya

Nagyobb burgonyákat válasszunk, majd héjában főzzük meg. Tisztítsuk meg és vágjuk félbe a burgonyákat, majd fél centis burkot hagyva kaparjuk ki a belsejüket. Az összetört burgonyakaparékot keverjük el a vaj felével, a ... tovább