Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel előtt
(794 db)

Kolbásszal töltött rántott zsemle

A zsemléket félbe vágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát átpároljuk, majd a lebőrözött, kis kockára vágott kolbászt belekeverjük. Gyengéden átpirítjuk, majd langyosra hűtjük. A reszelt ... tovább

Kolbászbetétes húsgombócleves

A csontot a fűszerekkel, két liter vízben, főni tesszük, majd a zöldségeket két óra múlva hozzáadjuk és még egy órát főzzük. A kapott levest leszűrjük és a zöldségeket apróra vágjuk, félretesszük. A megdarált sertéshúst ... tovább

Kolbászos bableves

A babot, a felkarikázott répaféléket, a felkockázott zellert, a vörös- és fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot babérlevéllel, néhány szem borssal és sóval ízesített, bő vízben főzzük félpuhára. Ekkor adjuk hozzá a ... tovább

Kolbászos hagymás bab

A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk rajta. A végén belekeverjük a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a darabolt chilit, a magokat, ízlés szerint távolítsuk el. ... tovább

Kolbászos juhtúróval töltött gomba

Nagy fej gombákat válasszunk, a tönkjüket törjük ki, majd a fejeket, sóval, kevés ecettel ízesített, forrásban lévő vízben egy percig főzzük. Jól lecsepegtetve tegyük félre. Az olajba a finomra vágott hagymát és a ... tovább

Kolbászos kelbimbóleves

A megtisztított sárgarépát és burgonyát kockázzuk fel és kevés olajon futtassuk meg. Öntsük rá annyi húsalaplétlét, amennyi levest szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, főzzük félpuhára és rakjuk bele a kelbimbókat. Ízesítsük ... tovább

Kolbászos kifli

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és egy evőkanálnyi lisztet, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Összegyúrjuk a többi liszttel, az olajjal, sóval, két tojással és a kefírrel. Kb. egy óra alatt, langyos helyen, betakarva, ... tovább

Kolbászos savanyúkáposzta leves

A kockára vágott burgonyát és paprikát, az olajon, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, a feldarabolt paradicsomot, a felkarikázott kolbászt, a fűszereket és felöntjük liternyi vízzel. Puhára főzzük, majd a tejfölben ... tovább

Kolbászos savanyúkáposzta saláta

A savanyúkáposztát, ha szükséges átmossuk, majd lecsepegtetjük. Néhány vágással rövidebb szálakra vágjuk. A lilahagymát finomra aprítjuk és kevés sóval átforgatva állni hagyjuk. Az olajba ropogósra sütjük a vékonyra szelt ... tovább

Kolbászos, csilis bableves

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, átpároljuk rajta a finomra vágott hagymaféléket, majd az apróra metélt leveszöldséget. A vékonyra szelt kolbásszal és a liszttel lepirítjuk, majd kellő mennyiségű vízzel ... tovább