Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Reggeli
(317 db)

Kukorica tortilla

Igazi kukorica tortillát, csak ebből, a különlegesen előkészített, lisztből készíthetünk. Magyarországon is beszerezhető. A lisztet összeszitáljuk a sóval, majd fokozatosan keverjünk hozzá, két, két és fél deci vizet. Sima, ... tovább

Kukoricalepény baconnal

A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót. Tegyük félre, amíg a lepény elkészül. Szitáljuk össze a lisztféléket a sütőporral, a sóval és a borssal. Keverjük simára a kefírt a tejszínnel, az olajjal ... tovább

Lágytojás, keménytojás

Tisztítsuk meg a tojásokat, akár híg fertőtlenítős oldattal is áttörölhetjük a héjukat, de utána, bő vízzel öblítsük le. Forraljunk fel, annyi vizet, amennyi a tojásokat bőven ellepi. Tehetünk bele egy kanál sót és pár csepp ... tovább

Lángos

3 deci langyos vízben feloldjuk a cukrot, belekeverjük az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Ha felfutott, összedagasztjuk a sóval átszitált liszttel. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd a tésztát olajjal körbekenjük és ... tovább

Lassan sütött oldalas

Az oldalast 2-3 csontonként darabokra vágjuk. A tepsibe kenjük a zsírt és a köménymaggal, borssal és sóval bedörzsölt oldalast belerakosgatjuk. Közédobáljuk a negyedelt fokhagymát és a nyolcadokra vágott vöröshagymát. 230 fokra ... tovább

Lazac tepertő

Nagyáruházak halrészlegén kapható, az egyébként értéktelen húsnak számító, lazac szeletből levágott zsíros húsdarab. Leöblítés és leszárítás után, a halcsíkokat sóval és borssal meghintjük, majd sütőpapírral bélelt ... tovább

Lélekmelegítő csirkeraguleves

A csirkecombokat kifilézzük és a csontokból, bőrökből 1 liter vízzel, kb. 1 óra alatt, alaplét főzünk. Sózni nem kell. A felhevített olaj felén átsütjük, a felkockázott combokat. A másik felén, az apróra vágott zöldségeket. ... tovább

Lengyel fehérkolbász

A lapockát daráljuk finomra. Az őrölt fűszereket keverjük el másfél deci vízben és dolgozzuk a darált húshoz. A szokásos módon töltsük sertésbélbe. Ha friss sütésre szánjuk, abáljuk háromnegyed, ha füstölni akarjuk, egy ... tovább

Lengyel paraszttál

Vágjuk kockára a bacont, majd süssük zsírjára. Vegyük ki a pörcöt és a zsiradékban pároljuk át a finomra vágott hagymaféléket, a legyalult káposztát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk negyed órát, időnként keverjük meg, ha ... tovább

Libaszalonna

A liba testhájról a hártyákat gondosan leszedjük, lemossuk, leszárítjuk és jól besózzuk, zúzott foghagymával megkenjük és pirospaprikával alaposan beszórjuk, majd kifagyasztjuk. Az abált szalonnához hasonló íze van. ... tovább