Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Édességek
(468 db)

Meggyes-mákos rétes

A tejet felforralom és kevergetve feloldom benne a cukrot és a sót, majd hozzáadom a mákot és a fahéjt. Hagyom kihűlni, ha a töltelék túl híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverek hozzá. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára ... tovább

Meggyparfé

A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a tejjel simára keverjük. Gőz felett, kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Néha megkeverve hagyjuk kihűlni. A meggyet kimagozzuk és a felét botmixerrel összezúzzuk. A tojásos krémbe keverjük, ... tovább

Mese almás

Minden hozzávalót a darált dió kivételével összegyúrunk. Az egyik felét margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe nyújtjuk. Megszórjuk darált dióval és rátesszük a tölteléket. A tészta másik felét kinyújtva ... tovább

Méteres kalács

A tojássárgájákat a porcukorral és az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és simára keverjük. A masszát két részre osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaót és két evőkanál vizet. ... tovább

Mézes fahéjas süti, a Fő úti Rétesboltból

A mézet, a lisztet, a margarint és az őrölt fűszereket jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákra szúrjuk. Sütőpapírral bélelt lapon, 200 fokra előmelegített sütőben, 5-8 perc alatt ... tovább

Mézes keksz

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a sóval, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon, ... tovább

Mézes krémes

A liszt kivételével a langyos hozzávalókat elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, ha nagyon kemény a tészta pici tejet még tehetünk bele. 4 részre osztjuk és alaposan meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírra ... tovább

Mézes szelet

A mézet és a vajat gőz felett állandó kevergetés mellett olvasszuk meg majd hagyjuk hűlni. Ha már hideg habverővel keverjük hozzá a tojásokat és a citromhéjat. Szitáljuk át a lisztet, kakaóport, sütőport, és a ... tovább

Mézeskalács

A vajat és a mézet forró vízbe állított edényben melegítsük fel. Egy tálban keverjünk össze 3 tojást, a porcukorral, a fűszerkeverékkel és a szalalkálival, majd öntsük hozzá a mézes keveréket. Ismételt keverés után dolgozzuk ... tovább

Mézeskalács (Gabi féle)

A mézet, cukrot, vajat összemelegítjük, de nem forraljuk. A lisztet, szódabikarbónát, tojásokat kenyérsütőgépbe tesszük és hozzáadjuk a mézes keveréket. A gép nagyon szép, sima tésztát dagaszt belőle. Ha kész, lisztezett ... tovább