Ehhez recepthez a tészta kétszeresét készítsük el. Majd béleljünk ki vele egy püspökkenyér formát, úgy, hogy a szélén jócskán túllógjon. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, keverjük bele a zúzott ... tovább
Az őzgerincet szeletekre vágjuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Borssal, kakukkfűvel meghintjük és olajjal leöntve 2 napra hűtőbe tesszük.
Az őzgerinc csontjából barnamártást készítünk. Érdemes a ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát és a felkockázott combot. Ha kifehéredett, belekeverjük a kockára vágott zöldségeket. Barnulásig sütjük, majd rászórjuk a paprikát. Összesütjük és felöntjük liternyi vízzel. ... tovább
A megmosott csirkecombokat a kettévágom, ízlés szerint kicsontozom és besózom, megborsozom. A megtisztított vöröshagymát finomra vágom és az olaj, vaj keverékén üvegesre párolom, majd a csirkecombokat ráteszem és erős tűzön ... tovább
A csirkeaprólékot, a máj kivételével, bő vízben felforraljuk, majd csendes tűzön fél órát gyöngyöztetjük. Még az elején hozzátesszük a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a szemesborsot és sózzuk. Fél órát főzzük. ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk az apróra szelt gombát. Megsózzuk és ha zsírjára sült, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a többi fűszert. Felöntjük az alaplével, majd puhára ... tovább
A kockára vágott csicsókát a vajon párolni kezdjük, majd vízzel felöntve puhára főzzük. Közben a félkarikára vágott pórét az olajon megfuttatjuk és a nagyobb darabokra vágott gombát zsírjára sütjük rajta. Közben ... tovább
A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk és sózva, borsozva a vaj-olaj keverékben megsütjük, majd melegen tartjuk. Közben a szárított gombát, lehetőleg vargányát, előírás szerint beáztatjuk. A megmaradt zsiradékban megpároljuk ... tovább
A felhevített olajon morzsásra sütjük a darált marhahúst, közben belekeverjük a kockára vágott sonkát és a gombát. A vége felé hozzákeverjük a fűszereket is. Hűlni hagyjuk. A formába terített tésztára rakosgatjuk a ... tovább
A tofut, a cukkinit nagyobb kockára, a pórét 2 ujjnyi darabokra vágjuk. A gombafejeket egészben hagyjuk. Az olajba belekeverjük a fűszereket és összeforgatjuk a hozzávalókkal. Időnként megkeverve 1 órát állni hagyjuk, majd ... tovább