Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Böjt
(487 db)

Spenótkrokett

A spenótot megpároljuk, lecsöpögtetjük és áttörjük. A felforrósított vajba megpezsgetjük a lisztet és felöntjük a tejjel, simára keverjük és addig főzzük amíg az edény falától elválik. Belekeverjük a spenótot fűszerezzük ... tovább

Spenótos gombasaláta

A felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Zsírjára sütjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sűrűsödésig forraljuk, majd a tűzről ... tovább

Spenótos lepény

5 egész tojást felverek, sózom, borsozom. Belekeverek 2 fej apróra vágott vöröshagymát, 6-8 gerezd összezúzott fokhagymát, egy kisdoboz tejfölt. Végül hozzáadok 1 csomag kiolvasztott, "kicsavart" fagyasztott parajt és 10 dkg reszelt ... tovább

Spenótos metélt

A finomra vágott újhagymát a zöldjével együtt, a felhevített vajon megpároljuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, borsozzuk, sózzuk, majd a spenóttal összeforgatjuk és félretesszük. Közben a tésztát előírás szerint, al dentere ... tovább

Spenótos omlett

2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymát és csíkokra vágott spenótot megfonnyasztjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. Szögletes serpenyőben a többi olajat felhevítjük és a sóval felvert tojást beleöntjük. Addig sütjük, amíg ... tovább

Spenótos omlett

A felhevített vaj olaj keveréken a csíkokra vágott parajt és a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk. A tojásokat a sóval, borssal ízesítjük és a tejfölt belekeverve felverjük. A spenótra öntjük és összekeverjük. Ha kissé ... tovább

Spenótos tojástekercs

A tojásokat a tejszínnel, ízlés szerint borssal és sóval ízesítve habosra verjük. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt, lapra simítjuk,majd 200 fokra előmelegített sütőben, 8 percig sütjük. A sütőből kivéve néhány percig ... tovább

Spenótos, fetás rántotta

Olvasszuk ki a spenótot és csavarjuk ki a levét. A vajat melegítsük fel nehéz, vas serpenyőben, majd öntsük bele a kevés sóval felvert tojást (a feta is sós!). Süssük addig, a szélét emelgetve, amíg összeáll. Szórjuk rá a ... tovább

Spenótos-gombás gnocchi

Az olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát. A kis darabokra vágott gombát a zsírjára sütjük rajta, közben sóval, borssal, zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. Beleforgatjuk a spenótot és, ha ... tovább

Spenótos-paradicsomos metélt

A felhevített olajon, pirítsuk enyhe barnulásig, a finomra vágott zellert, répát és fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomot a levével együtt és szórjuk bele a fűszereket. Forraljuk kis lángon, amíg besűrűsödik, néha keverjük át ... tovább