Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1057 találat

Patisszon csőben sütve

A reszelt sajt kétharmadát, a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket dolgozzuk sima masszává. Egy kivajazott, liszttel meghintett tepsibe rétegezzük a megtisztított, vékony szeletekre vágott patisszont és a sajtos ... tovább

Csőben sült brokkoli

A rózsáira szedett brokkolit, sós vízben roppanósra főzzük. A vaj feléből, a lisztből és a tejből besamelt főzünk. A maradék vajjal kikent, zsemlemorzsával behintett tepsibe szórjuk a lecsepegtetett brokkolit és leöntjük a ... tovább

Rántott padlizsán

A padlizsánokat keresztben, centis szeletekre vágjuk és besózzuk. Fél óra állás után letörölgetjük, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban, mindkét oldalát pirosra ... tovább

Paprikás-köményes stangli

Az élesztőt és a cukrot a langyos tejben, egy evőkanál liszttel felfuttatjuk. A maradék lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztővel és a fűszerekkel. Sima tésztává dagasztjuk, lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd ... tovább

Harcsafilé currys zöldségraguval

A padlizsánt kockára vágjuk és bőven besózzuk. A többi zöldséget hasonló kockára vágjuk, de a paradicsomot előbb meghámozzuk. Fél óra állás után a padlizsánt leöblítjük és leszárítjuk. Az olívaolajon a lilahagymát ... tovább

Magyaros busa

Egy sütőálló serpenyőben zsírjára sütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd beledobjuk a félfőre vágott hagymát és a felkarikázott paprikát és kissé megpároljuk. A pirospaprikával, a zúzott fokhagymával és sóval, ... tovább

Kemencés keszeg

A keszegeket megtisztítjuk és sűrűn beirdaljuk, megsózva állni hagyjuk. Evőkanálnyi olajban elkeverjük a mustárt, a borsot és a zúzott fokhagymát. A lisztben elkeverjük a pirospaprikát. A keszegek belsejét bekenjük a fokhagymás ... tovább

Zöldséges halfilé kapormártással

A zöldségeket vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. A halfiléket sózzuk meg és hagyjuk állni. Vajazott alufólialapokra terítsük rá a halat és halmozzuk rá a zöldségszalmát. Sózzuk, borsozzuk meg, öntsük rá a bort, majd az alufóliát ... tovább

Gombás halfilé

A harcsafiléket besózzuk és kicsit állni hagyjuk. Közben 2 evőkanál felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a szeletekre vágott gombát. Megfűszerezzük és zsírjára sütjük, meghintjük a liszttel és ... tovább

Fogasfilé bakonyi módra

A fogast megtisztítjuk és kifilézzük, a halhúst besózzuk. A fejből és a halcsontokból alaplevet főzünk. A szalonnát zsírjára sütjük és a finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk rajta. Rátesszük a vékonyra szeletelt ... tovább