Kemencés keszeg
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 teáskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| 1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 1 kg
keszeg |
117 |
16.6 |
5.5 |
0.2 |
0 |
89 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A keszegeket megtisztítjuk és sűrűn beirdaljuk, megsózva állni hagyjuk. Evőkanálnyi olajban elkeverjük a mustárt, a borsot és a zúzott fokhagymát. A lisztben elkeverjük a pirospaprikát. A keszegek belsejét bekenjük a fokhagymás keverékkel, a külsejüket beleforgatjuk a paprikás lisztbe. A maradék olajjal kikenünk egy tepsit és a halakat nem túl szorosan egymás mellé fektetjük. Forró kemencében vagy előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Friss puha kenyérrel és muzsdéjjal tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)