Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kemencés keszeg

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Halak, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kg keszeg 117 16.6 5.5 0.2 0 89
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A keszegeket megtisztítjuk és sűrűn beirdaljuk, megsózva állni hagyjuk. Evőkanálnyi olajban elkeverjük a mustárt, a borsot és a zúzott fokhagymát. A lisztben elkeverjük a pirospaprikát. A keszegek belsejét bekenjük a fokhagymás keverékkel, a külsejüket beleforgatjuk a paprikás lisztbe. A maradék olajjal kikenünk egy tepsit és a halakat nem túl szorosan egymás mellé fektetjük. Forró kemencében vagy előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Friss puha kenyérrel és muzsdéjjal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)