A borjúkarajt, a kimagozott paprikát, a cukkinit, a hagymát, a paradicsomokat és a füstölt szalonnát nagyjából egyforma nagyságú darabokra vágjuk, majd tetszőleges sorrendben, váltakozva felhúzzuk a nyársakra. Egy tálban ... tovább
Az érlelt bélszínt lehártyázzuk és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. Frissen őrölt borssal és mustárral alaposan bedörzsöljük, rádobunk néhány ágacska rozmaringot és olajjal leöntve, hűtőben érleljük legalább egy napig. Sütés ... tovább
A babot és a füstölt húst előző este külön-külön beáztatjuk.
A babot és a kockára vágott húst borssal és óvatosan sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott ... tovább
Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet. A zsemlemorzsát, a megdarált mandulát és a cukrot keverjük össze és forgassuk össze a lecsepegtetett meggyel. Nedvesítsünk be egy tiszta konyharuhát és terítsük rá az első réteslapot. Vékonyan ... tovább
A hozzávalókat elkeverjük és jól behűtjük, közvetlenül fogyasztás előtt adjuk hozzá a gyömbéritalt.
Jégkockával és citromfűlevélkével díszítve kínáljuk. ... tovább
Az omlós kekszet törjük morzsává és keverjük össze a zabpehellyel, a megolvasztott vajjal és terítsük egy kerek tortaformába, majd nyomkodjuk jól le. A krémsajtot összeturmixoljuk a tojások sárgájával, a keményítővel, a ... tovább
A vizet a fűszerekkel felforraljuk és a teafűre öntjük. 5 perc állás után leszűrjük és a mézet elkeverjük benne. Télen melegen, nyáron behűtve kínáljuk. A citromlével mindenki ízesíti magának. ... tovább
A húsokat lehártyázzuk és a hagymával együtt kétszer ledaráljuk, majd sóval, borssal ízesítve jól összegyúrjuk. Fél órát hideg helyen pihentetjük és újra átgyúrjuk, majd vizes kézzel ujjnyi kolbászkákat formálunk, melyeket ... tovább
A húsokat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk, majd jól összegyúrjuk. Némi pihentetés után tenyérnyi szeletekké formáljuk, megolajozott grillrácson, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Az ajvár és a kockára vágott hagyma nem ... tovább