Mandulás meggyes rétes
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
2 evőkanál
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
5 dkg
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
6 dkg
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
3 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
3 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
70 dkg
meggy |
56 |
0.8 |
0.5 |
11 |
1 |
0 |
3 db
réteslap |
348 |
11.6 |
1.2 |
72.1 |
0.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet. A zsemlemorzsát, a megdarált mandulát és a cukrot keverjük össze és forgassuk össze a lecsepegtetett meggyel. Nedvesítsünk be egy tiszta konyharuhát és terítsük rá az első réteslapot. Vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal és tegyük rá a következő réteslapot majd újabb vajazás után a a harmadikat is. A tölteléket terítsük el a réteslapokon. Hajtsuk be a tészta szélét körben majd óvatosan göngyöljük fel. A konyharuha segítségével emeljük át a tepsibe és kenjük rá a maradék vajat szórjuk meg mandulapehellyel. 190 fokon kb. 20 percig süssük. Szórjuk meg porcukorral és tálalhatjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)