Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Tavaszi raguleves

A felforrósított olaj-vaj keveréken az apróra vágott húst, a felkarikázott újhagymát és zöldpaprikát elősütjük, majd felöntjük 2 liter vízzel vagy alaplével. Megfűszerezzük és rövid forralás után beledobjuk a karikára ... tovább

Rebarbaralepény

Az élesztőt kevés cukorral elkeverjük a tejben, majd ha felfutott a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. Meleg helyen megkelesztjük, majd tepsibe terítjük. A rebarbarát leszálkázzuk és kis darabokra vagdalva a tésztára ... tovább

Egres pite

A lisztből, a vajból, egy evőkanál cukorból, a tojás sárgájából 3 evőkanál hideg vízzel tésztát gyúrunk és hideg helyen egy órát pihentetjük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek sütőformát, ... tovább

Kölesfasirt

A kölest megfőzzük a háromszoros térfogatának megfelelő mennyiségű sós vízben. Összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. majd kiolajozott alufóliába tekerjük és a két végét ... tovább

Gombás kölesropogós

A kölest háromszoros térfogatának megfelelő vízben megfőzzük. Majd az apróra vágott ill. reszelt hozzávalókkal összedolgozzuk, a zsemlemorzsa mennyisége változhat, jól formálható masszát kell kapnunk. Tenyérnyi pogácsákat ... tovább

Köleskása

A kölest főzzük meg térfogatának kétszeresét kitevő vízben, ha a vizet felitta öntsük le a mézel, a tejjel és keverjük bele a darabolt aszalványokat, hagyjuk állni 15 percet, ha túl sűrű lenne hígítsuk meleg tejjel. Melegen ... tovább

Boros egresleves

A megtisztított egrest annyi vízben, amennyi ellepi, csipet sóval feltesszük főni. Ha puhára főtt, szitán áttörjük és a borral elkevert tejföllel és liszttel behabarjuk, mézzel édesítjük. Lehűtve tálaljuk, tejszínhabrózsákkal ... tovább

Juhtúrós újburgonya

Az újburgonyát ledörzsöljük és bő olajban pirosra sütjük. Tepsibe terítjük és ráöntjük az apróra vágott zöldfűszerekből, a juhtúróból, a tojásból és tejfölből kevert öntetet. Az keveréket borsozzuk ízlés szerint, de ... tovább

Pirított újburgonya

Lehetőleg apró, egyforma méretű újburgonyát válasszunk. Megmossuk és kefével ledörzsöljük. Kellő nagyságú serpenyőben felhevítjük az olajat és a leszárított burgonyát beleszórjuk. Ízlés szerint borsozva, fedő alatt ... tovább