Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kölesfasirt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Böjt, Főtt, Csőben sült, Sós, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg köles 350 9.5 3.9 68.8 3.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál szójaízesitő fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kölest megfőzzük a háromszoros térfogatának megfelelő mennyiségű sós vízben. Összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. majd kiolajozott alufóliába tekerjük és a két végét megcsavarjuk mint a szaloncukrot. Előmelegített 160 fokos sütőben sütjük egy órát. Szeletelve feltétként főzelékekhez, de salátával önállóan is fogyasztható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)