Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Boros egresleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg egres 0 0.6 0.2 8 3 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított egrest annyi vízben, amennyi ellepi, csipet sóval feltesszük főni. Ha puhára főtt, szitán áttörjük és a borral elkevert tejföllel és liszttel behabarjuk, mézzel édesítjük.
Lehűtve tálaljuk, tejszínhabrózsákkal és citromfűlevélkékkel díszítve.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)