A felforrósított ghiben a kis kockára vágott húst, több részletben megpirítjuk. Félretesszük a zsiradékba szórjuk a porrá tört fűszereket, majd egy perc pirítás után rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Jól ... tovább
A vaj olaj keveréken megpároljuk a finomra vágott hagymát. Belekeverjük a mirelit borsót és felengedésig pároljuk, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés alaplével felöntve puhára pároljuk. A rusztikusra ... tovább
A felhevített olajban a darát, folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Másfél deci vízzel részletekben felöntve tovább kevergetjük, közben sózzuk. Fedő alatt duzzadni hagyjuk. Időnként átkeverjük. Végül a főtt ... tovább
A felhevített olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Az apróra vágott paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát belekeverjük. Összefőzzük, fűszerezzük, majd a kis kockára vágott csirkemellel összeforgatjuk. Puhára ... tovább
A burgonyát, lehetőleg salátának valót, héjéban, sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd fél centi vastagra szeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, elkeverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel és egy tálba ... tovább
A háztartási keksz felét lereszeljük, a másik felét ledaráljuk, a kakaóval, az olvasztott vajjal, a porcukorral és a rummal tésztává gyúrjuk. A kinyújtott marcipánra simítjuk és tekerccsé göngyöljük.
Kihűtve szeleteljük.
... tovább
A körtéket félbe vágjuk, majd az aljukból egy lapocskát levágunk. A vörösbort, ugyanannyi vízzel felöntjük, cukrozzuk, fahéjjal, szerecsendióval és kevés sóval ízesítve felforraljuk. A körtéket roppanósra főzzük benne. ... tovább
A csirkemellet széthajtjuk, majd lapjában félbe vágjuk. Gyengéden kiverjük. Az olajon megpárolt köménnyel, a finomra vágott hagymával és a hozzákevert gorgonzolával megkenjük. Persze fűszerezzük. Szorosan a baconba tekerjük. 200 ... tovább
Az aszalt gyümölcsöket és a diót vágjuk apróra, majd egy evőkanálnyi liszttel forgassuk össze. A többi lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral szitáljuk át. Keverjük habosra a tejfölt a tojásokkal és forgassuk bele a ... tovább
A zsíron megpirítjuk a kis kockára vágott májat, majd a darált kolbásszal, főtt gesztenyével és a tejben áztatott, kicsavart zsemlével elkeverjük. A lapokra szelt, gyengén kivert csirkemellbe tekerjük. Beburkoljuk a baconnal és ... tovább