Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 26 találat

Csíki tokány

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradékon a ceruzányi csíkokra vágott húst megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és szükség szerint, kevés vizet hozzáadva, fedő alatt puhára ... tovább

Savanyú pacalleves

A zöldségeket lereszeljük, majd a felhevített zsíron lepirítjuk. Belekeverjük, az előzetesen megfőzött pacalt és összeforgatjuk. Felöntjük, bő liternyi vizzel és a pacal főzőlevéből egy liternyivel. Belereszeljük a citrom ... tovább

Vitézes pacalcsorba

Az előfőzött pacalt a húsalaplével felöntjük. A nagyobbra darabolt zöldségeket hozzá adjuk, a lestyán és a tárkony kivételével a fűszereket hozzáadjuk, majd puhára főzzük. Kiemeljük a zöldségeket és botmixerrel áttörve ... tovább

Erdélyi miccs

A csontot öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Két evőkanál sóval, a citrom kicsavart levével és a félbevágott fokhagymával ízesítve főzzük 3 órát. Kihűlés után a levét szűrjük le. A húsokat kétszer daráljuk le, ... tovább

Tojásleves citrommal és tárkonyecettel

A felhevített olajban megpirítjuk a lisztet, ha zsemleszínűvé válik, hozzáadjuk a köménymagot és a citrom lereszelt héját. Rádobjuk a paprikát és 1 liter vízzel felöntve felforraljuk. Beledobjuk a zúzott fokhagymát és ... tovább

Bence miccse, muzsdéjos káposztasalátával

A húsokat a fűszerekkel kétszer átdaráljuk, majd a szódabikarbónával átgyúrjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap kolbászokká formázzuk és grillen megsütjük. A káposztasalátával és friss kenyérrel tálaljuk. ... tovább