Ezt a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük, az ürge védett állat.
Az ürgéket megtisztítjuk, kibelezzük, majd hatfelé vágjuk. A zsíron aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a paprikát és az ... tovább
A babot és a füstölt húst előző este külön-külön beáztatjuk.
A babot és a kockára vágott húst borssal és óvatosan sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott ... tovább
A fél tyúkot bezöldségelt, fűszerezett vízben egy órát főzzük. A tyúkot a levéből kivéve, lecsepegtetjük. A levéhez tésztát főzve levesként tálalhatjuk. Két fej hagymát félfőre, 6 gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd a ... tovább
A babot előző este beáztatjuk.
A babot borssal és sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott birset, beledobjuk a szegfűszeget is. Ha minden megpuhult, a citromlével ... tovább
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöt kiszedjük és a zsíron a finomra metélt hagymát megpirítjuk. Hirtelen átsütjük benne a csíkokra vágott húst, majd kis lángon, lehetőleg a saját levében ... tovább
A felhevített zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a centis kockára vágott méhez hozzáadjuk. Jól összesütjük és a feldarabolt zöldségekkel fűszerezzük. Szükség szerint, kevés vizet hozzáadva, puhára főzzük. ... tovább
A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk. Vízzel rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk. Felfordított tepsin, sütőben, platnin vagy tárcsán készre sütjük. Önmagában zsírral lekenve vagy szaftos, fűszeres ételekhez kínálva ... tovább
Lábosban feltesszük főni a vizet. Sóval, szemesborssal, babérral fűszerezzük, majd a sertésszívet és a gondosan megtisztított vesét, a gyökérzöldségekkel megabáljuk benne, az utolsó tíz percben hozzáadjuk a csirkemájat. A ... tovább