A vajat a cukorral, a tojásokkal, a narancshéjjal és egy csipet sóval habosra keverjük. A lisztbe forgatjuk a mazsolát és részletekben a vajas masszába dolgozzuk. Két kanál segítségével kis halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt ... tovább
Tíz deka diót megdarálunk és a liszttel, a sütőporral és a sóval összeszitáljuk, majd a vajjal és a tojással gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk és nem túl nagy szíveket ... tovább
A sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a vajjal, a darált mákkal és a cukorral gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Egy tojással és a tejföllel tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, egy órára tegyük hideg helyre. Lisztezett deszkán ... tovább
A tejet felforraljuk, belekeverjük a mézet és a fahéjat, majd leforrázzuk vele a darált mákot.
Az áttört túrót eldolgozzuk az olajjal, a tojássárgákkal, a cukorral és a sóval. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összegyúrjuk ... tovább
A darált mandulát, a lisztet, a 6 deka porcukrot és a sót összeszitáljuk. A tojásokkal habosra keverjük a margarint. A lisztkeverékkel összegyúrjuk és ujjnyi hosszú, centi vastag rudakká formáljuk. A két végét elvékonyítva kifli ... tovább
A mandulát szárazon, kissé megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a citromhéjat és a mandulát. Vajjal kikent, lisztezett ... tovább
A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy evőkanál ... tovább
A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen áttörjük. Amíg hűl a langyos tejben csipetnyi cukorral megfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk a hozzávalókat, kezdetben ne adjuk hozzá az egész lisztet, de a burgonya fajtájától ... tovább
A cukrot a tojássárgájával és a szódabikarbónával habosra keverjük, majd beledolgozzuk a kakaóval átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát akkora, sütőpapírral kibélelt ... tovább
A feldarabolt pulykanyakat és a szárnyból eltávolított csontokat, a zúzával bő két liter sós, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni. Két órát kis lángon forraljuk. Közben a felkockázott pulykaszárnyat a ... tovább