A hibátlan paprikákat megmossuk, kicsumázzuk eltávolítjuk az ereket és a magokat, majd leforrázzuk, hogy kissé megpuhuljanak és könnyebb legyen dolgozni velük. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, összekeverjük és állni hagyjuk. ... tovább
A barackot kimagozzuk és megtisztítjuk. Egy megfelelő méretű fazékban a cukorral elkeverjük és lefedve egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap kevergetve felfőzzük és addig forraljuk, amíg hideg tányérra cseppentve ... tovább
A befőtthöz kemény, kissé éretlen barackot válasszunk. Forró vízbe mártva meghámozzuk, majd félbevágva kimagozzuk. A citromlét lábasba öntjük és a barackokat ebbe forgatjuk és végül annyi vízzel öntjük fel, hogy a barackokat ... tovább
A cukkinit félbevágjuk és a magos részt kikaparjuk, majd fél centis szeletekre vágva besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, közben elkészítjük a levét. 1 liter vizet felforralunk a fűszerekkel és evőkanálnyi sóval. A jól kicsavart ... tovább
A vékonyan felkarikázott cukkinit és paprikát üvegbe rétegezzük. A megtisztított tormát felkarikázom és közészórom. A léhez 4 deci vízbe beledobom a fűszereket és felforralom, végül hozzáöntöm az ecetet és ha újraforrt, a ... tovább
A megtisztított zöldborsót forrásba lévő vízben 4 percig főzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. Liternyi vizet forralunk és a cukrot és a só beletéve a borsót addig főzzük benne, amíg a szemek ráncosodni nem kezdenek. Ekkor a ... tovább
A zsenge zöldbabot megtisztítjuk, ha szükséges leszálkázzuk. A hüvelyeket egészben hagyva bő, forrásban lévő sós vízbe tesszük és kb. 5 percig forraljuk. Szitakanállal kivesszük, lecsepegtetjük és üvegekbe rakjuk. A főzőlét ... tovább
A paradicsomot kicsumázzuk, majd feldarabolva felfőzzük.
Közben a paprikát is kicsumázzuk és karikára vagy csíkokra vagdaljuk. A forró paradicsomot paradicsompasszírozón áttörjük és a paprikadarabokat negyed órát főzzük a lében, ... tovább
A befőtthöz kemény, kissé éretlen barackot válasszunk. Forró vízbe mártva meghámozzuk, majd félbevágva kimagozzuk. A citromlét lábasba öntjük és a barackokat ebbe forgatjuk és végül annyi vízzel öntjük fel, hogy a barackokat ... tovább
A puha vajat a cukor kétharmadával habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Habbá verjük a tojások fehérjét a maradék cukorral és csipetnyi sóval. Az olvasztott ... tovább