Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgabarackbefőtt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 kg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
1 dl friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1.2 kg cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szalicil 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A befőtthöz kemény, kissé éretlen barackot válasszunk. Forró vízbe mártva meghámozzuk, majd félbevágva kimagozzuk. A citromlét lábasba öntjük és a barackokat ebbe forgatjuk és végül annyi vízzel öntjük fel, hogy a barackokat éppen ellepje. Fél órát állni hagyjuk, majd a barackokat szépen üvegekbe rendezzük. A lébe öntjük a cukrot, a fűszereket és felforraljuk, a szirup tetején képződő habot leszedjük. Ha már nem képződik több hab, levesszük a tűzről és az üvegekben lévő gyümölcsre öntjük. A tetejére késhegynyi szalicilt teszünk és lezárva 30 percig nedvesdunsztban gőzöljük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)