Sárgabarackbefőtt
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 kg
sárgabarack |
49 |
0.9 |
0.1 |
10.2 |
2 |
0 |
1 dl
friss citromlé |
45 |
0.4 |
0.1 |
7.7 |
0 |
0 |
1.2 kg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
4 szem
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
szalicil |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A befőtthöz kemény, kissé éretlen barackot válasszunk. Forró vízbe mártva meghámozzuk, majd félbevágva kimagozzuk. A citromlét lábasba öntjük és a barackokat ebbe forgatjuk és végül annyi vízzel öntjük fel, hogy a barackokat éppen ellepje. Fél órát állni hagyjuk, majd a barackokat szépen üvegekbe rendezzük. A lébe öntjük a cukrot, a fűszereket és felforraljuk, a szirup tetején képződő habot leszedjük. Ha már nem képződik több hab, levesszük a tűzről és az üvegekben lévő gyümölcsre öntjük. A tetejére késhegynyi szalicilt teszünk és lezárva 30 percig nedvesdunsztban gőzöljük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)