Sárgabaracklekvár
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1.8 kg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
3 kg
sárgabarack |
49 |
0.9 |
0.1 |
10.2 |
2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A barackot kimagozzuk és megtisztítjuk. Egy megfelelő méretű fazékban a cukorral elkeverjük és lefedve egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap kevergetve felfőzzük és addig forraljuk, amíg hideg tányérra cseppentve megkocsonyásodik. Ez kb. fél óra.
Forrón üvegekbe töltjük és lezárva szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)