Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Kukorica saláta

A vöröshagymát, a kaliforniai és a chili paprikát vágjuk apró kockára, a koktélparadicsomot, méret szerint, félbe vagy negyedekbe. A koriandert és a petrezselymet finomra. A kukoricát csepegtessük le. A saláta hozzávalóit, ízlés ... tovább

Brokkoli sajtmártásban

A brokkolit szedjük apró rózsákra, a sóval, cukorral és a citromlével ízesített vízben főzzük roppanósra. Főzés után mártsuk jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább. Tálalás előtt a tejszínt forraljuk fel és olvasszuk fel benne ... tovább

Almakompót

A citrom sárga héját vékonyan levágjuk, a levét kicsavarjuk, majd fazékba szűrjük. Felöntjük vízzel és ebbe dobáljuk, a meghámozott, kicsumázott, negyedekbe vágott almát. A víz bőven lepje el az almát. Szórjuk bele a ... tovább

Lassan sütött oldalas

Az oldalast 2-3 csontonként darabokra vágjuk. A tepsibe kenjük a zsírt és a köménymaggal, borssal és sóval bedörzsölt oldalast belerakosgatjuk. Közédobáljuk a negyedelt fokhagymát és a nyolcadokra vágott vöröshagymát. 230 fokra ... tovább

Abált szalonna

A bőrös, szép húsos szalonnát nyitott tenyérnyi darabokra vágjuk. Vastagon besózzuk és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és lábasba tesszük, mellédobjuk a borsot és az egyik fej félbevágott fokhagymát, felöntjük ... tovább

Carpaccio süllőből

A süllőfiléket vágjuk hajszálvékony szeletekre. A citrom kicsavart levéből és az extra szűz olívaolajból, némi só és bors hozzáadásával, keverjünk páclevet és forgassuk össze a süllőszeletekkel. Lefedve 20 percig hagyjuk ... tovább

Szicíliai halleves

Lehetőleg vegyes halat válasszunk, ne egyféléből készítsük és hekket ehhez az ételhez felejtsük el. Tengeri sügért, süllőt, esetleg skorpióhalat vegyünk. A kagylóból is érdemes kétfélét használni. Két evőkanál olajon ... tovább

Bruschetta babbal

Az érett, édes paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. Hozzákeverjük a lecsepegtetett, leöblített, áttört ... tovább

Zöldbabos borjúragu

A felforrósított olaj-vaj keveréken pároljuk át, a finomra vágott hagymát. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúhúst. Ízesítsük sóval, fehérborssal, majd kevergetve, fedő alatt, kis lángon ... tovább

Zöldbabos tonhal saláta

A zöldbabot sós, fokhagymával ízesített vízben főzzük roppanósan puhára, majd hagyjuk lecsepegtetve kihűlni. A lilahagymát és a petrezselymet vágjuk finomra, a salátát laskára, a koktélparadicsomot félbe-negyedekbe. A ... tovább