| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 80 dkg
hasaalja szalonna |
0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 fej
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 10 szem bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A bőrös, szép húsos szalonnát nyitott tenyérnyi darabokra vágjuk. Vastagon besózzuk és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és lábasba tesszük, mellédobjuk a borsot és az egyik fej félbevágott fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és kis lángon, hogy éppen ne forrjon abáljuk másfél órát. A vízből kiemelve, a szalonnát lecsepegtetjük, a fokhagymát megtisztítjuk és 2-3 evőkanál főzővízzel összeturmixoljuk. Ezzel a masszával bekenjük a szalonnadarabokat, majd, a paprikával, vastagon megszórjuk. Egy éjszakán át hagyjuk kifagyni, lehet hűtőben, de az igazi a szabadban hagyni, az ablakpárkány is megteszi.