Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Abált szalonna

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg hasaalja szalonna  0 ? ? ? ? ?
2 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bőrös, szép húsos szalonnát nyitott tenyérnyi darabokra vágjuk. Vastagon besózzuk és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és lábasba tesszük, mellédobjuk a borsot és az egyik fej félbevágott fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és kis lángon, hogy éppen ne forrjon abáljuk másfél órát. A vízből kiemelve, a szalonnát lecsepegtetjük, a fokhagymát megtisztítjuk és 2-3 evőkanál főzővízzel összeturmixoljuk. Ezzel a masszával bekenjük a szalonnadarabokat, majd, a paprikával, vastagon megszórjuk. Egy éjszakán át hagyjuk kifagyni, lehet hűtőben, de az igazi a szabadban hagyni, az ablakpárkány is megteszi.
Vékony szeletekre vágva tálaljuk. Lilahagymát és friss, puha kenyeret adjunk hozzá.
Nem diétás és nem igazán szociális étel, de aki szereti annak mennyei.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)