Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Tonhal steak rukkola salátával

A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk. A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Mandulabundás hekkfilé

A filéket megmosom, az szálkákat, ha lehet csipesszel kiszedem és a zúzott fokhagymával ízesített sós tejbe áztatom, egy éjszakát hagyom pihenni. Másnap lecsepegtetem és szárazra itatom, majd halfűszerkeverékkel bedörzsölöm. A ... tovább

Marinált hal

A felszeletelt, besózott halat a szokott módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. Kihűlés után, egy üveg tálba a karikára vágott hagymával lerétegezzük. Liternyi vizet forralunk, a cukorral, a sóval és a fűszerekkel 5 percig ... tovább

Rukkola saláta

A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk. A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Guacamole

Vágjuk finomra a lilahagymát és a korianderzöldet. A paradicsomot és a chilit magozzuk ki és aprítsuk kis kockákra. A lime levét csavarjuk ki. Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy ... tovább

Paradicsomszósz (spagettihez)

A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízbe dobjuk és meghámozzuk, kicsumázzuk és a magos részét kiskanállal eltávolítjuk. Az olajon, a nagyon finomra vágott hagymát megpároljuk, majd beledobjuk a zúzott ... tovább

Alfredo mártás

Lábaskában felolvasztjuk vajat, majd beleöntjük a tejszínt, ha felforrt beleszórjuk a reszelt parmezánt, kislángon kevergetjük, amíg a sajt felolvad. Spagettire öntve tálaljuk, petrezselyemzölddel vidámítjuk. ... tovább

Disznósajt saláta

A lilahagymákat vékony félkarikára vágjuk és megsózva félretesszük, egy órát állni hagyjuk. A disznósajtot centis kockára vágjuk, majd a hagymával összekeverjük. Az olajjal és a borecettel meglocsoljuk. A fűszerekkel ... tovább

Almagombóc

A meghámozott, kicsumázott almát lereszeljük és összekeverjük a puha vajjal és a többi hozzávalóval. Hűtőszekrényben 1 órát állni hagyjuk. Bő, sós vízben kifőzzük. Pirított zsemlemorzsában megforgatva és fahéjas cukorral ... tovább

Spárgakrémleves

A spárgából kilónyi fehér és csokornyi zöldspárgát vegyünk. A fehér spárgát megtisztítjuk és fás részeit levágjuk, majd a leeső részeket fél liter sóval, cukorral és a felszeletelt citrommal ízesített vízben negyed órát ... tovább