Spárgakrémleves
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1/2 csokor
tárkony |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
ízlés szerint
tárkonyecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
1.2 kg
spárga |
16 |
2 |
0.1 |
1.8 |
1.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A spárgából kilónyi fehér és csokornyi zöldspárgát vegyünk. A fehér spárgát megtisztítjuk és fás részeit levágjuk, majd a leeső részeket fél liter sóval, cukorral és a felszeletelt citrommal ízesített vízben negyed órát főzzük, majd a levet leszűrjük és ebben a lében a fehér spárgát puhára főzzük. Ha megpuhult botmixerrel pürésítjük. Beledobjuk az ujjnyi darabokra vágott zöldspárgát és roppanósra főzzük, beleöntjük a tojássárgájával jól elkevert tejszínt, de ezzel már ne forraljuk, mert kicsapódik. Tálalás előtt a tárkonyecettel pikánsra ízesítjük, ha szükséges utánfűszerezzük.
Apróra vágott tárkonylevelekkel díszítve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)