Spárgakrémleves
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1/2 csokor				
		tárkony | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 dl				
		tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 | 
				
						
					| 1 db				
		tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		tárkonyecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 kávéskanál				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		citrom   | 31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 | 
				
						
					| 1.2 kg				
		spárga | 16 | 2 | 0.1 | 1.8 | 1.5 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A spárgából kilónyi fehér és csokornyi zöldspárgát vegyünk. A fehér spárgát megtisztítjuk és fás részeit levágjuk, majd a leeső részeket fél liter sóval, cukorral és a felszeletelt citrommal ízesített vízben negyed órát főzzük, majd a levet leszűrjük és ebben a lében a fehér spárgát puhára főzzük. Ha megpuhult botmixerrel pürésítjük. Beledobjuk az ujjnyi darabokra vágott zöldspárgát és roppanósra főzzük, beleöntjük a tojássárgájával jól elkevert tejszínt, de ezzel már ne forraljuk, mert kicsapódik. Tálalás előtt a tárkonyecettel pikánsra ízesítjük, ha szükséges utánfűszerezzük. 
Apróra vágott tárkonylevelekkel díszítve tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)