Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spárgakrémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1.2 kg spárga 16 2 0.1 1.8 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A spárgából kilónyi fehér és csokornyi zöldspárgát vegyünk. A fehér spárgát megtisztítjuk és fás részeit levágjuk, majd a leeső részeket fél liter sóval, cukorral és a felszeletelt citrommal ízesített vízben negyed órát főzzük, majd a levet leszűrjük és ebben a lében a fehér spárgát puhára főzzük. Ha megpuhult botmixerrel pürésítjük. Beledobjuk az ujjnyi darabokra vágott zöldspárgát és roppanósra főzzük, beleöntjük a tojássárgájával jól elkevert tejszínt, de ezzel már ne forraljuk, mert kicsapódik. Tálalás előtt a tárkonyecettel pikánsra ízesítjük, ha szükséges utánfűszerezzük.
Apróra vágott tárkonylevelekkel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)