A borssal, sóval ízesített tojás felverjük. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. A tojásokat ráöntve, lágy rántottává sütjük. Meleg tányérra tálaljuk, majd a finomra vágott lazaccal, kaprival, ... tovább
A hozzávalókat turmixgépbe tesszük. Átzúzzuk, majd néhány jégkockával ismét összekeverjük. Lehűtött poharakba öntjük. Tört mogyoróval és citromfű levelekkel meghintve kínáljuk.
Tökéletes napindító reggeli. ... tovább
A felforralt tejszínhez 40 dkg csokoládé kell, melyet vegyesen használjunk. Tördeljük a tejszínbe és hagyjuk összeforrni. Ízesítsük vaníliával ízlésünk szerint. Friss gyümölcsöket, epret, banánt, barackot, mézeskalácsot ... tovább
Kezdésnek dörzsöljük be az edényt egy gerezd fokhagymával, majd öntsük bele a száraz fehérbort. Nem kell variálni, az olaszrizling is tökéletes. A gyöngyöző borba szórjuk a durvára reszelt sajtokat. Gouda, Cheddar, Óvári ... tovább
A sajtokat lereszeljük, egy maréknyival félreteszünk. A többit a túróval, a tejjel és a fűszerekkel összedolgozzuk, majd a tésztával elkeverjük. A vaj felével kikent tálba simítjuk a tésztás keveréket, alufóliával lefedve, 1 ... tovább
Egy deci tejjel keverjük el a pudingport, a vaníliáscukrot, a tojások sárgáját és a cukrot. Csipet sót adjunk hozzá. A többi tejet forraljuk föl, majd keverjük hozzá a pudingos keveréket. Főzzük simára, majd forgassuk bele a ... tovább
A zsíron a darát barnára pirítjuk, liternyi vízzel felöntjük, a vékonyra karikázott kolbászt belefőzzük. A tojásokat a tejjel elhabarjuk, pirospaprikával és borssal elkeverjük, majd a levesbe habarjuk. Finomra metélt petrezselyemmel ... tovább
A vajat a kenőmájassal, sóval, borssal, kakukkfűvel és bazsalikommal ízesítve elkeverjük, majd a pirított kenyérszeletekre kenjük. Meghintjük a reszelt sajttal és 200 fokos sütőben 5 percig sütjük. Friss paprikával és ... tovább
A főtt burgonyát, az almát, a kemény tojást és az uborkát kis kockára vágjuk, a vékony csíkokra vágott nyelvvel összeforgatjuk, majd a szánk íze szerint elkészített tartármártással elkeverjük. Két-három óra hűtés után, ... tovább
A lilahagymát félkarikára vágjuk, a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a borssal meghintjük. Hagyjuk állni, amíg levet enged. Kevés vízzel felöntve salátává érleljük, majd olajjal meghintve tálaljuk.
Grill húsok vagy száraz ... tovább