Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májas melegszendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Kártyaparti , Teaparti, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg kenőmájas 90 16.6 2.4 0.3 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
20 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
igény szerint zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat a kenőmájassal, sóval, borssal, kakukkfűvel és bazsalikommal ízesítve elkeverjük, majd a pirított kenyérszeletekre kenjük. Meghintjük a reszelt sajttal és 200 fokos sütőben 5 percig sütjük. Friss paprikával és paradicsommal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)