A brokkolit szedjük apró rózsákra, a sóval, cukorral és a citromlével ízesített vízben főzzük roppanósra. Főzés után mártsuk jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább. Tálalás előtt a tejszínt forraljuk fel és olvasszuk fel benne ... tovább
Az endíviát megtisztítjuk és egy evőkanálnyi vajat a serpenyőbe dobunk, majd felöntjük, pohárnyi, vízzel. Ha felforrt, borssal és sóval ízesítjük, majd belehelyezzük az endíviákat. Fedő alatt, néha megfordítva, főzzük kb. ... tovább
A rózsáira szedett brokkolit, kevés, sós vízben roppanósra főzzük. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a szerecsendióval, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Az olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, a brokkolit beletesszük, ... tovább
Az kis kockára vágott bacont pörcösre sütjük, majd a zsírjából kivéve félretesszük. A zsiradékban, összeesésig, pároljuk a mangoldot, közben zúzott fokhagymával, szerecsendióval és borssal fűszerezzük. Ha elkészült, ... tovább
Az olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát. A kis darabokra vágott gombát a zsírjára sütjük rajta, közben sóval, borssal, zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. Beleforgatjuk a spenótot és, ha ... tovább
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd fél óra pihentetés után, jól kicsavarjuk. A felhevített vajon átpároljuk és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, belekeverjük, a darált kekszet és az ... tovább
A sózott, borsozott sertéscombot, a felhevített zsírban körbepirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk a félfőre vágott hagymát és a fokhagymát. Az apróra vágott zellert hozzáadjuk, majd visszatesszük a ... tovább
A forró olajra dobjuk a fűszereket, majd egy perc múlva a félfőre vágott hagymát és megpirítjuk. A paradicsomot félbevágjuk, majd a magos részét kinyomjuk. Hozzáadjuk a hagymához, a zúzott fokhagymával és az elfelezett paprikával ... tovább
"A bolt legjobbja" szerény névre hallgat ez a fűszerkeverék, igazából tényleg minden üzletben, más és más keverék kapható, ebből a remek marokkói fűszerkeverékből. Mi ezekből az összetevőkből állítottuk elő, tessék ... tovább
A halfilét szeletekre vágjuk, sóval, borssal meghintjük és félretesszük, amíg a hagyma elkészül. A vaj-olaj keveréken enyhén megbarnítjuk a mézet, majd rádobjuk a félfőre vágott lilahagymát. Megsózzuk és megfonnyasztjuk. ... tovább